Лекуване с мед
Книга от поредицата "Лекуване без лекарства"

Съдържа повече от 700 рецепти за над 300 болести, които даровете от пчелина побеждават - мед, пчелен прашец, перга, пчелно млечице, прополис, пчелна отрова и пчелен восък. Тези рецепти са неразделна част от аптеката на природата.

Египетски папируси свидетелстват, че медът и останалите пчелни продукти са били използвани широко за лечение и предпазване от много болести още преди повече от 3000 години. Древнокитайски и древноиндийски ръкописи също разказват за техните чудодейни свойства.
Индийският бог Вишну бил изобразяван като пчела, почиваща върху цвят на лотос. Дребните индуси смятали, че медът доставя на човека удоволствия, укрепва и запазва младостта.
В Древна Гърция този "най-ценен дар на природата" бил наричан "питието на младостта". Там в жертва на боговете принасяли плодове, намазани с мед. Според преданието, медът давал на боговете безсмъртие.
Великият Питагор бил сигурен, че е достигнал преклонна възраст благодарение на вегетарианската храна и меда. Изследванията и днес убедително доказват, че всичко това е проверена и потвърдена от живота истина.

Корица: Мека
Страници: 264
Размери: 14х20см.
Тегло: 0.263 кг.
Автор: Поля Димитрова
Издателство: Колхида

Лекуване с мед

  • Код на продукта: лекуване с мед
  • Наличност: В наличност
  • 8.00лв


Етикети: книга