Какаови зърна - Peruvian - Био - 200 г
Peruvian събира избрани супер храни от Перу, Мексико и Боливия - Био Какаови зърна от Перу, Чиа семена от Мексико, Био мака от Перу.

Какаовите зърна не съдържат захар и са богати на протеини, мазнини, фибри, желязо, калций, магнезий, витамини от групите B, C, E, както и други важни съставки. Високото съдържание на магнезий в зърната заздравява сърдечния мускул, намалява коагулацията и регулира налягането на кръвта, снижава чувствително риска от образуване на сгъстявания и съсиреци. Какаовите зърна намаляват симптомите при втвърдяване на вените и артериите, както и менструалните спазми. Магнезият може да увеличи алкалността на нашето тяло, което помага съществено при детоксикация.

Какаовите зърна съдържат Серотонин, Триптофан, Анандамин, Допамин, Фенилетиламин (PEA) и моноаминооксидазни-инхибитори. Всички те имат положителен ефект върху мозъка като подобряват обмяната и бионаличността на различните невротрансмитери. Това резултира в значителен антидепресивен ефект.

Моноаминооксидазни-инхибитори (МАОИ): Моноаминооксидазните-инхибитори (МАОИ) се използват като антидепресанти, подобряват настроението и повишават двигателната активност. МАОИ повишават времето на циркулацията на невротрансмитерите в мозъка, като блокират активността на ензимите, които ги разграждат. Всички тези естествени субстанции са свързани с усещането за щастие.

Триптофан: Триптофанът е незаменима аминокиселина, която е и естествен антидепресант. Играе важна роля при производството на Серотонин в мозъка ни.

Серотонин: Серотонинът е невротрансмитер, който намалява безпокойството и помага на способноста ни да предотвратяваме стреса. Помага при различни видове депресия и особено свързаните с раздразнителност, неудовлетвореност и себеподценяване. Вярва се, че Серотонинът предотвратява преждевременната еякулация.

Фенилетиламин (PEA): Фенилетиламинът (PEA) е химичен елемент, пряко свързан с надбъбречната жлеза. Познат е като молекулата на любовта - отделя се при мъжете и жените, когато са влюбени. PEA повишава фокуса, бдителноста и положителното отношение към живота, което прави Какаото предпочитан природен антидепресант.

Анандамид: Анандамидът е познат като „химикалът на блаженството” (от Санскрит) и се отделя в тялото, когато „се чувстваме страхотно”.

Допамин: Допаминът е регулатор на настроението, който ни помага да ограничаваме приема на храна и компулсивните (натрапливи) поведенчески модели, като в същото време повишава коцентрацията, мотивацията, яснотата на ума и положителното отношение към живота.


200 гр

Какаови зърна - Peruvian - Био - 200 г

  • Код на продукта: к.з.р
  • Наличност: В наличност
  • 8.90лв


Етикети: какаови, зърна