Червена Хума 250гр.
РЪЧНО ДОБИТА* ЧЕРВЕНА ХУМА, 100% натурален продукт.

Цветът на червената хума се дължи на съчетанието на железен окис и мед. Тя е подходяща за чувствителна, раздразнена и суха кожа. Особено добра е за лица страдащи от розацея /червени петна и видими кожни капиляри/. Червената хума подобрява кръвоснабдяването и стимулира обменните процеси в тялото. Тя помага на кожата да се почисти, възстанови и заздрави. Прекрасно тонизира и подобрява цвета на лицето.

Червената хума се прилага за стягане на кръвоносните съдове и при отпусната и уморена кожа. Подходяща е при торбички под очите, анемия и недостиг на желязо.

Начин на употреба: Маска за лице: прибавя се вода към червената хума, до направата на глинена каша. Нанася се върху лицето за 15 мин. Изплаква се с хладка вода. Компрес за тяло: нанася се глинена каша върху проблемната зона и се завива добре с естествен материал /памучна кърпа/ за около 60 мин. След това се измива с хладка вода и подсушете с мека кърпа.

Важно: Хумата не трябва да се съхранява в метални съдове и да е в контакт с каквито и да е метални предмети, тъй като те могат да променят химическия й състав!

Преди употреба е желателно хумата да престои известно време на слънце. Добра идея е да съхранявате хумата в стъклен буркан при пряка слънчева светлина.

*Поради малкият размер на находището и добиването с дървени лопати, количеството от тази чиста червена хума е в пъти по-малко.
Състав /INCI/: KAOLIN

Опаковка: 250g

Червена Хума 250гр.

  • Производител: Avia
  • Код на продукта: червена хума
  • Наличност: В наличност
  • 4.40лв


Етикети: хума