Шипково масло, студено пресовано - 10 мл.
100% натурално, студено пресовано шипково масло с тъмен и наситен цвят!

Шипковото масло е предназначено, за кожа която показва признаци на стареене, загуба на еластичност, стегнатост. То намалява във висока степен появата на дълбоки бръчки, белези и петна, силно омекотява кожата и я прави по стегната и гладка, разкрива нейната красота. Редовната употреба, на шипково масло предпазва, от появяващите се по кожата симптоми на бързо остаряване в условията на стрес и висока степен на замърсяване на околната среда.
Полезни качества:

Шипковото масло се извлича от семената на шипката чрез метода на студеното пресоване което означава, че:
1. Маслото е 100% чист натурален продукт, който съдържа само естествени биологични компоненти.
2. При извличането му не се използват химикали, които да попадат и да се съдържат в него.
3. Начинът на извличане гарантира запазването на всички ценни високо ефективни биологични съставки като витамини, мастни киселини, антиоксиданти, и биофлавоноиди, изключително важни за здравето на нашата кожа. Те от своя страна са съвместими с човешката кожа и не предизвикват алергични реакции.

Шипковото масло е здравословна и ефективна алтернатива на козметичната хирургия, лазерната хирургия и микропийлинга при редуцирането на белезите и други видими следи върху кожата.

Шипковото масло е уникално защото:

- то не е етерично масло и не трябва да се разрежда с маслоносител.
- то е подходящо за всички видове кожа, особено за суха и чувствителна.
- то може да се прилага при кожата на всички възрасти – от бебето до пра-пра бабата.
- то е супер фино и леко и прониква лесно в кожата.
- то позволява на кожата да диша, за разлика от много козметични кремове, които запушват порите на кожата.

Приложение


- Белези и петна
Отнася се за белези от хирургически операции, наранявания, порезни рани, акне,пигметни петна, дерматити и други кожни деформации. Шипковото масло премоделира нарушените кожни структури, предизвиква заместване на нарушените тъкани с нови здрави тъкани и подобрява (нормализира) цвета на кожата. Същевременно намалява червенината и хиперпигментацията.

- Бръчки и пигментация
Шипковото масло, благодарение на своя регенериращ ефект и подмладяващ ефект, редуцира и намалява бръчките едновременно в ширина и дълбочина и драстично намалява всички признаци на остаряващата кожа, пигментни точки, "пачи крак" и т.н. Значителните промени се появяват след четвъртата седмица, на редовното приложение на маслото. При по тежки случаи изчезването на появилите се бръчки и пигментационни петна може да се очаква след терапия с продължителност не по малко от четири месеца.

- Суха кожа
Шипковото масло поддържа оптимален баланс на мастните киселини и водата в нашата кожа. То е превъзходно хидратиращо средство, което бързо прониква в сухата кожа и възстановява баланса на влагата, нарушен в резултат на климатични и други фактори на външната среда.

- Кожни изгаряния
Шипковото масло дава отлични резултати при третирането на изгаряния по кожата или при кожа излагана на радиотерапия.

- Стрии
Шипковото масло провокира изместването на разкъсаните кожни тъкани от здрави образувания, което в голяма степен редуцира визуално стриите. Ефектът на въздействие е едновременно в ширина и в дълбочина на кожните разкъсвания (стриите). По този начин кожата възвръща своя здрав и красив изглед. При бременност се препоръчва прилагането на шипково масло върху гърдите и корема през 4-тия месец на бременността с цел избягване на стриите.

- Шипковото масло и грижа за косата
Дерматолозите са установили, че шипковото масло има pH(5.1) , което създава идеална възможност за директно нанасяне върху косата, скалпа, и кожата. То може да се прилага като гореща маслена терапия за чуплива и проблемна коса или да се маже върху сухи и лющещи се места по кожата или по скалпа

Начин на употреба: С върховете на пръстите нежно втрийте, маслото /2-3 капки/ в набелязаните участъци на кожата до пълното му абсорбиране.

Предпазни мерки при употреба:
При излагане на третираната с шипково масло кожа на директна слънчева светлина има вероятност от поява на петна. За предотвратяване на това се препоръчва ползването на маслото върху откритите части на тялото/лице, шия, деколте, ръце/ да е САМО ВЕЧЕРНО ВРЕМЕ.

Състав: 100% студено пресовано масло от български шипки

Шипковото масло е единственото растително масло, което съдържа:
1. Естествена ретиноева киселина (витамин А) - до 0.5 мкг / 100 гр. масло.
2. Естествени мазнини: Омега - 3 - 33%, Омега - 6 - 44%, Омега -9 - 9-14%.
3. Антиоксиданти - флавоноиди, бетакаротени.
4. Други витамини - С, Е.Опаковка: 10 мл.

Произход: България

Важно! При нас маслото се съхранява в хладилник и вие така го съхранявайте, за да му се запазят максимално качествата !

Шипково масло, студено пресовано - 10 мл.

  • Код на продукта: ш.м.т.к
  • Наличност: В наличност
  • 9.80лв


Етикети: шипково масло, шипки, масло, суха кожа