Мака на прах - Био 250гр.

100% корен от Мака, сушен на слънце!

Маката на прах се извлича от корена на растението Мака, което се ползва от хилядолетия от коренните жители на Перу. То е много богато на хранителни вещества - протеини, микроелементи - желязо, калций, цинк, магнезий, фосфор. Съдържа и редица витаними. Със своите 60% въглехидрати мака е бърз източник на енергия. Може да служи и като афродизиак.

Любителите на суперхраните знаят всичко за невероятната хранителна сила на маката. Тази суперхрана, растяща във високопланинските части на Андите в Перу, е богата на витамини, минерали, протеини, танини, комплекс от алканоиди и фитовещества. Тя е едно от най-предпочитаните и любими прахообразни добавки в смутита, шейкове и фрешове.Маката е прах от корена на растението Lepidium Meyenii. Позната с възможността си да поддържа високо ниво на енергията в организма. Тя е била използвана от инките като вид суперхрана от хиляди години. Всъщност мака е основна част от диетата на инките по времето, когато са строили Мачу Пикчу. Съществува изразът „ Която и планина да решиш да изкачиш в този момент, суперхраните могат да ти помогнат да стигнеш до върха ”. Коренът от мака може да снабди тялото ви с хранителни вещества, необходими за достигане високи нива на енергия.Сушената мака е около 60% въглехидрати, 9% фибри и малко повече от 10% протеин. Има по-високо ниво на мастни киселини от другите корени на растения (2.2%), от които линоленовата, палмитиновата и олеиновата киселина са основните МК.Маката е също богат източник на растителни стероли (ситостерол, сампестрол, ергостерол, брасикастерол и ергостадиенол). По отношение количеството на минералите, маката надминава картофите и морковите, богата е на желязо, магнезий, калций, калий и йод.Препоръчва се при: Умора, Безплодие, Преодоляване симптоми при менопауза, Сексуални нарушения при жени и мъже, Намалена енергия, Помощно средство при лечение на рак.Препоръчителна употреба: от 3 до 5g дневно в шейк, сурови десерти, салати и ястия.За първи път Мака на прах: добре е да започнете с половин чаена лъжичка за 3-4 дни, което не е много и може би няма да усетите ефект или обратното - ако ви се услади и харесвате ароматa можете да увеличите до 1 чаена лъжичка. Запазете приема от 1/2 чаена лъжичка на всеки три или четири дни докато не достигнете своя праг. Под това се разбира, че ще има увеличен прилив на енергия и може да се появат симптоми на детоксикация. От тази гледна точка е добре да се намали дозата отново. Веднъж щом отминат симптомите не детоскикация можете да приемате повече мака.

Редовно приемане на мака: при редовна консумация на мака се препоръчва едноседмична почивка всеки месец! Почивката от взимането на супер храни също така може да увеличи тяхното въздействие.Произход: ПеруНето: 250гр.

Мака на прах - Био 250гр.

  • Производител: Био Свят
  • Код на продукта: мака-250-БС
  • Наличност: В наличност
  • 10.50лв


Етикети: мака, био, при умора,