Зелено кафе на зърна, Арабика 120гр.
ЗЕЛЕНО КАФЕ НА ЗЪРНА АРАБИКА, СУРОВО КАФЕ
Coffea arabica
Силен Антиоксидант с ниско съдържание на Кофеин

Суровото кафе на зърна АРАБИКА е открито да расте на Арабския полуостров в Етиопия (по-рано известна под названието Абисиния) през 1753. Арабиката е най-ранно култивираният вид и все още е най-често отглежданото с търговска цел. Арабиката расте основно на 600 до 1,800 метра надморска височина и това осигурява бавен процес на израстване, който концентрира както твърдостта и плътността на зърната, така и вкусът им. Кафените зърна на Арабитката са големи, леко удължени и плоски, а кофеинът, който се съдържа в тях е от 0.8 до 1.4% - средно 1.2%. Сортът Арабика се смята за много по-качествен от други видове. Арабиката се познава по силния аромат (съдържа около 90 ароматни вещества), мек кисело-сладък вкус и по-ниско съдържание на кофеин.

Начини на приготвяне:

1/ Чай от Зелено кафе - Зелените зърна се смилат в кафемелачка и 1 чаена лъжичка се сварява с 500мл вода за 3-4 минути. Прецежда се. Чаят се изпива през деня до 15 часа, за да не пречи на съня. Чаят от неизпечено зелено кафе има лек вкус и светъл цвят. Силно тонизиращ е.

2/ Изпичане на зеленото кафе: Загрейте зърната в тиган на 250 C до 300 C. Разбърквайте зърната постоянно, за да се изпекат равномерно. След като зърната се изпекат до кафяв цвят, според вашия вкус, веднага ги отстранете от огъня и ги изсипете в метален гевгир и една минута охлаждайте, като разбърквате с дървена лъжица.

3/Изпичане на зелено кафе на фурна, при 250 градуса, като периодично се разбъркват и се наблюдава цвета. Охладете в метален гевгир.
Начин на употреба: Половин до една чаена лъжичка смляно кафе се сварява в 100мл вряща вода за 3-4 минути. Прецежда се. До 2 чаши дневно.
Действие: Кафе Арабика е силен антиоксидант с по-ниско съдържание на кофеин. То е богат естествен източник на антиоксиданти, които неутрализират свободните радикали при обмяната на веществата. Свободните радикали са част от естествените процеси в организма, които възникват в следствие на клетъчния метаболизъм и чието естествено ниво може да бъде повишено под влияние на външни процеси като цигареният дим, инфекции, замърсявания, UV слънчеви лъчи. Натрупването на свободни радикали води до преждевременно стареене и болести, сред които някои видове рак, сърдечносъдови заболявания и др. Научни изследвания показват, че кафето съдържа значително количество антиоксиданти от групата на полифенолите и това го превръща в основен източник на антиоксиданти от този тип. Кафето намалява опасността от развитие на цироза на черния дроб при консумиращите алкохол. Консумиращите кафе по-рядко се сблъскват с болестта на Паркинсон. Кафето не предизвиква хипертония. Добре изпечените зърна кафе могат да унищожат бактерията Streptococcus mutans, която предизвиква кариес.
Предупреждение: Кафето е диуретик, затова през деня пийте достатъчно чиста вода, за да не се обезводните. Обезводняването води до повишаване на апетита.
Кафе Арабика съдържа 0.5 - 1.5% кофеин.
Предупреждения: Да не се употребява от бременни и кърмачки, поради силно тонизиращите свойства.

Зелено кафе на зърна, Арабика 120гр.

  • Код на продукта: z.k.z
  • Наличност: В наличност
  • 4.95лв


Етикети: зелено кафе