Български Нахут 500гр.

Производител:
Код на продукта 42fa92984fc2 Категории ,

НЗ-ТиТ

2.40 лв.

Availability: 31 налични

Суров нахут подходящ, за кълнове или варене

Редовната консумация на нахут /т.нар. леблебия/ има благоприятно действие върху целия организм – стабилизиране на кръвната захар, предодвратяване на запек и храносмилателни разтройства, забавяне развитието на сърдечно-съдови заболявания, като инфаркти и инсулти. Честият прием на нахут допринася и за намаляването на холестерола, предодвратяването на развитие на анемия, както и забавя процеса на стареене не само на кожата, но и на целия организъм.

Кълновете на нахут съдържат висококачествени белтъчини, растителни влакна, голямо количество калций, а също магнезий, калий витамин А и С. Те са нискокалорични и превъзхождат останалите бобови култури по количеството основни незаменимиаминокиселини – метионин и триптофан.
Зърната на нахута съдържат до 30% белтъчини, които по качество се доближават до тези на яйцата, до 8% масла, 50-60% въглехидрати, 2-5% минерални соли и много витамини – А, В1, В2, В3, С, В6, РР /никотинова киселина/.
Поради високата му хранителна стойност турският грах, както също се нарича може да употребява вместо месо, както правят много хора по време на пост. Подобна диета служи за профилактика срещу заболявания на сърцето и кръвоносните съдове.
Благодарение на високото съдържание на растителни влакна нахутът подобрява храносмилането и благотворно влияят на сърдечната функция, а също и регулират нивата на кръвната захар. Това грахово растение осигурява на организма енергия, която се усвоява постепенно без да повишава концентрацията на глюкоза в кръвта.
Знае се, че още Хипократ е съветвал хората с кожни заболявания да включват нахута в хранителния си режим.
500g

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!