Белен Ечемик 500гр.

Производител:

БЕ-тит

1.80 лв.

Изчерпан

Беленият ечемик е с премахната външната люспа на зърното. Зародишът и вътрешното целулозно покритие все още са там. Загубени са само една незначителна част от съставките и част от влакната.
Беленият ечемик е най-хранителната форма на ечемика.
Ечемикът, заедно с лимеца, овеса и ръжта, е една от най-старите зърнени култури, дадени от бог на хората. С какво е полезен ечемикът? Ечемикът е богат на аминокиселини, най-вече на лизин. Тази аминокиселина има противовирусно и противомикробно действие, особено по отношение на микробите, предизвикващи херпес и простудни вируси.
Освен това лизинът поддържа жизнения тонус и предпазва сърцето. В ечемика има достатъчно витамини от групата В, витамин А (за добро зрение и защита от инфекции), витамин Е (забавя преждевременното стареене) и витамин D (за здрави зъби и кости). Освен това, ечемикът е богат на микроелементи: желязо, калций, мед и йод. Но основното достойнство на ечемика е съдържанието му на фосфор – над два пъти повече от другите зърнени култури. Фосфорът не само е необходим за нормална обмяна на веществата и работа на мозъка, но и се счита за “микроелемента на спортистите”, защото именно фосфорът обуславя скоростта и силата на мускулните съкращения. Освен това, ечемикът с прави може да претендира за името “каша на красотата”.
Работата е там, че лизинът активно участва в образуването на колаген, който прави кожата гладка и еластична, а и предпазва от появата на бръчки. Ечемичената каша съдържа голямо количество фибри, които изчистват шлаките от организма.
Произход: България
500гр.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!