Био какаово масло за козметични и хранителни цели/ студено пресовано/250гр.

Производител:

К.М-250

17.90 лв.

Непреработено/студено пресовано/ Какаово масло от Биологичен произход
 

Студено пресованото какаово масло и най-добрия помощник ако искаме да имаме шоколадов загар  Подпомага почерняването на кожата, като ѝ придава здравословен, равномерен тен и дълготраен тен. Предпазва и подхранва кожата. Може да се използва и против бръчки и заличаване на стрии и белези.

Как се употребява какаовото масло?
– Суровото какаово масло има леко твърда консистенция. При допир с кожата то моментално се разтапя.
– Какаовото масло се нанася директно върху кожата и се втрива с нежни, кръгови движения. Какаовото масло с абсорбира моментално.
– Маслото от какао е подходящо и за чувствително кожа, тъй като естествено я подхранва и помага за задържане на влагата в нея.
-Калъпа е удобен за мазане, защото директно се нанася на кожата и се разтапя от телесната температура.Ако е в бурканче се оставя за кратко на слънце за да се разтопи и да може да се намаже.

Какаовото масло (theobroma oil) се извлича от какаовите зърна и може да се използва за производство на шоколад, мехлеми, продукти за тяло. Има неустоим шоколадов вкус и аромат, точка на топене – 34-38С. Суровото какаово масло е направено чрез метода на студеното пресоване, който съхрaнява естествените хранителни вещества до голяма степен. Какаовото масло е много устойчива мазнина, съдържаща естествени антиоксиданти, които предпазват от гранясване и дават възможност за съхранението му от 2 до 5 години. Гладката текстура, сладкия аромат и омекотяващите свойства го правят популярна съставка на козметичните продукти, като сапуни и лосиони. Може да се добавя в шейкове, десерти, сладолед или ръчен шоколад.
 
 
То е известно и като отлично овлажняващо средство и се използва от векове за омекотяване и еластичност на кожата. Използва се при третиране на бръчки около очите, врата, ъгълчета на устните. Разтопява се на температурата на тялото, така че се абсорбира почти веднага от кожата. Често се препоръчва за третиране на кожни проблеми.
 
Какаовото масло има много приложения. Използва се против стрии при бременни, но може да се добавя в много други рецепти. Лосионите и маслата съдържащи какаово масло често се използват в ароматерапевтичните масажи, за да създадат чувство на релаксация и добро настроение.
 
Начин на употреба:
Може да смесите с кокосово масло, за да си правите здравословни, сурови шоколадови десерти. Добавете към различни домашно приготвени напитки и десерти, сладолед, кафе, мед, ядки и сушени плодове. Препоръчително е да не се загравя на висока температура, за да се запазят максимална част от неговите полезни качества.
 
Какаовото масло трябва да се разтопи на водна баня преди да се добави към други масла, тъй като е твърдо на стайна темепратура. Има омекотяващо свойство и попива бързо. Подходящо е за всеки тип кожа, но трябва да се избягва ако сте предразположени към алергии. Може директно както е на калъп да се маже върху кожата, то се разтапя от телесната температура и попива. Така на калъп е най- удобно за мазане върху тялото. Директно като сапун се нанася, и то се разатя от телесната температура и попива в кожата.
 
Съхранява се на хладно, сухо място.
 
Съдържание:
Био какаово масло извлечено от Criollo какаови зърна.
 
Произход:
Перу
 
250гр.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!