Конопено семе-белено 200гр.

Производител:
Код на продукта 08cc12a58f0f Категории , ,

бкс-bil.

9.90 лв.

Конопеното семе е особено подходящо за здравословен режим на хранене, тъй като е много богато на хранителни вещества, като мастни киселини тип омега, аминокиселини и минерали. Интересен факт е, че конопените семена са единствените съдържащи гама-линолеинова киселина (ГЛК/GLA), като изцяло и лесно се усвояват от организма.

Беленото конопено семе е бялата сърцевина или ядката на конопеното семе след премахване на обвивката. Беленето на конопеното семе се постига чрез механичен процес без топлина. Конопеното семе не съдържа глутен и лактоза.

Хранителният състав на конопа е уникален и изключителен! Целите конопени зърна съдържат приблизително 36% диетична мазнина, 26% лесносмилаем висококачествен протеин и 31% карбохидрати, съставени главно от диетични фибри в допълнение към интересна комбинация от витамини и минерали. Хранителните продукти от коноп имат много висока хранителна стойност. Приемът на конопено масло и ядки може да помогне за намаляване на кръвното налягане и нивата на холестерин също и укрепването на имунната система и здравия метаболизъм.
  • Омега-3 подпомага развитието и функцията на нервите, очите, кожата, мозъка и кръвообращението. • Освен това конопа съдържа редките гама линолееви киселини, които имат облекчаващо действие при заболявания на метаболизма, ревматичен артрит и диабетични невропатии.
  • 8 от 21 аминокиселини не могат да бъдат произведени от човешкото тяло и трябва да бъдат приемани от външни източници. Протеините в конопените ядки съдържат всички 8 основни аминокиселини в перфектно съотношение и са лесно усвоими. По този начин човешкото тяло може да произвежда всички жизненоважни протеини от конопените протеини.
  • Конопените ядки съдържат Витамини В1, В2, В6, С, Д и Е
  • Също така те съдържат калций и желязо.
  • Конопените ядки са натурално без съдържание на алергени.

Предназначение: Директна консумация, сладкарски изделия, добавка към брашна, плодово – зеленчукови салати, кисело мляко, сосове, маринати. Условия на съхранение: Сухо и проветриво място.

Нето:120гр.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!