Манов пчелен мед от Държавно горско стопанство 750гр.

Производител:
Код на продукта a573c1096082 Категория

14.90 лв.

Изчерпан

Манов пчелен мед от екологично чистия район на Странджа планина! Произведен е от Държавно горско стопанство Кости.

Лечебните свойства на невероятния манов пчелен мед са познати от древни времена. Това творение на природата е незаменим лечебен еликсир, който намира приложение при лечението на куп здравословни проблеми от грип до бъбречни и чернодробни заболявания. Уникалните лечебни свойства и по-висока хранителна стойност на мановия мед го отличават от останалите видове мед.

Комплексът от биологично активни вещества – минерали, незаменими аминокиселини и витамини обуславя неговия силен антибактериален ефект и способността му да укрепва имунната система. Положителното му въздействие при лечение на настинки и грип се дължи на свойството на този мед да стимулира потенето. Известни са неговите отхрачващи и слабителни качества.

При гастрит и язва с по-лека проява на симптоматиката, мановият мед притежава лечебна сила. Лекарите го препоръчват още при бъбречни и жлъчни заболявания.Признат е като естествено средство за лечение на паротит и морбили. Приложим е при лечението на кожни проблеми като екзими, рани, изгаряния. Положително влияе и при проблеми със съня. Лъжичка от чудотворния манов мед помага да се отпуснете и съответно да заспите побързо.

При стрес и синдром на хронична умора този еликсир също е невероятен. Бързият лечебен ефект от приема на манов мед е обусловен от способността на полезните съставки в него да достигнат до всяка клетка в тялото.

Странджанският манов мед се счита за най-качественият продукт от тази група. В екологично чистите райони на Странджа планина има най-добри предпоставки за добив на манов мед.Суровина за приготвянето на мановия мед е така наречената мана. Отделя се чрез някои видове насекоми, паразитиращи върху листата на растенията, отделящи мана – дъб, липа, бор, круша, вишна, ела, смърч и други.

Минералите в ценния манов мед са около девет пъти повече от тези в нектарния мед. В мановия мед се откриват и киселини, типични за нектара – ябълчена, винена, лимонена, оксалова. Те участват в преработвателните процеси на маната и нектара.

Вкус.

Мановият мед се отличава със специфичен вкус и аромат. По отношение на вкуса му може да се каже, че е леко тръпчив.

Произход: България

750гр.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!