Масло от вечерна иглика, за жената, 60кап.

Производител:
Код на продукта 838a4e799b27 Категория

м.в.и

10.50 лв.

Маслото от Вечерна Примроза или вечерна иглика е хранителна добавка за поддържане на женския организъм по време на всички възрасти.
 
Маслото от вечерна иглика (Вечерна Примроза) е най-сензационното превантивно откритие, зарад ивисокото съдържание на витамин С. То съдържа фенилаланин за облекчаване на болката и все повече се използва за лечение на хронично главоболие.
 
Маслото от вечерна иглика (Вечерна Примроза) съдържа висока концентрация на мастна киселина, наречена GLA, която до голяма степен е отговорна за забележителните лечебни свойства на растението. В действителност, вечерна иглика съдържа една от най-високите концентрации на GLA. Това прави вечерната иглика – примроза важно лечебно растение.
 
Във вечерна примроза се съдържа и гама-линоленова киселина, линолова киселина и други хранителни вещества, които са от съществено значение за клетъчна структура и подобряване на еластичността на кожата. Тези мастни киселини също помагат за регулирането на хормоните и подобряване на функцията на нервите и за подпомагане на проблеми, вариращи от ПМС до мигренозно главоболие.
 
Балансиращият ефект на хормона допринася за здрава тъкан на гърдата. Конкретно, Маслото от вечерна иглика (Вечерна Примроза) може да помогне за:
 
Облекчаване на дискомфорт на ПМС, менопауза, менструация, ендометриоза и фиброзно-кистозна мастопатия: Чрез намеса с производството на възпалителни простагландини, отделяни по време на менструация, GLA в маслото от вечерна иглика може да помогне да се намалят менструалните спазми. Може също така да се намали предменструалната чувствителност на гърдите и глад за въглехидрати и помагат да се контролира ендометриоза, свързан с възпалението. При много от страдащите от ПМС се установява, че имат необичайно ниски нива на GLA. Поради тази причина добавката е толкова подходяща
 
При жени с фиброзно-кистозна мастопатия, есенциалните мастни киселини на маслото могат да сведат до минимум възпаление на гърдите и насърчаване усвояването на йод и минерали, които могат да са в необичайно ниски по време на ПМС. По време на менопауза, маслото от вечерна примроза намалява горещите вълни и увеличава чувство за благосъстояние.Масло от вечерна иглика и екзема Маслото се използва като първо средство в лечението на екзема, по-специално на атопична екзема. Използването му за период от 3-4 месеца редуцира сърбежите, изсушаването на кожата и я предпазва от лющене. Използва се като алтернатива на лечението с кортикоиди или локални имуномодулатори.
 
ТУК МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВЕЧЕРНАТА ИГЛИКА !!! Маслото от вечерна иглика е полезно в случайте на косопад който често се наблюдават при хипофункция на щитовидната жлеза. При страдащите от тиреоидит на Хашимото често се наблюдава alopecia areata – окапване на косата на определени участъци. Маслото от вечерна иглика спира косопада и стимулира растежа на нова коса в рамките на три месеца от началото на терапията.
 
Масло от вечерна иглика и екзема Маслото се използва като първо средство в лечението на екзема, по-специално на атопична екзема. Използването му за период от 3-4 месеца редуцира сърбежите, изсушаването на кожата и я предпазва от лющене. Използва се като алтернатива на лечението с кортикоиди или локални имуномодулатори.
Масло от вечерна иглика и акне
Намалява появата на черни точки, пъпки и кожни възпаления, характерни за акнето. Това му свойство се дължи на способността на маслото да разрежда натрупванията на мазнини в порите на кожата, което пък от своя страна възпрепятства появата на акне и кожни недостатъци.
Масло от вечерна иглика и алергии
Използва се за превенция на респираторни алергии. Намалява симптомите им, като кихане и сълзене на очите.
Масло от вечерна иглика и доброкачествени образувания на гърдите Благодарение на Омега 6 мастните киселини, се наблюдава намаляване на възпаленията в гърдите, отстранявайки или намалявайки образуването на доброкачествени бучки на гърдите (фиброкистична мастопатия).
Масло от вечерна иглика и репродуктивни проблеми
Маслото от вечерна иглика въздейства на някои репродуктивни проблеми, дължащи се на хормонална дисфункция. Това действие на PRIM OIL се дължи на преобразуването на гамма линолеиновата киселина /GLA/ в хормонално-подобна субстанция, наричана простагландини, които подобряват женският хормонален баланс и могат да поддържат широк обсег от телесните функции, включвайки грижа за влажността на лигавиците.
Масло от вечерна иглика и кисти на яйчниците
Спомага за редуциране на овариалните кисти.
Масло от вечерна иглика и менопауза
Приемът на гамма линоленовата киселина, съдържаща се в маслото от вечерна иглика, е популярен метод, използван от жените за намаляване на неразположения при менопауза. Счита се, че редуцира лицевата еритема (зачервявания) и т.нар. “топли и студени вълни”, характерни за този период.
Масло от вечерна иглика и сърдечно-съдова система
Използването на масло от вечерна иглика намалява нивата на “лошия” холестерол. Въз основа на способността му да редуцира нивото на холестерола, е необходимо да се каже, че притежава антикоагулантни свойства за кръвта, въздейства на гъвкавостта на артериите и възпрепятства възпалението им. Като цяло се грижи за превенцията на много болести на кръвообращението като възпаления на вените (флебити), хемороиди, варикози или артериална хипертония.
Масло от вечерна иглика и ревматоиден артрит
Противо-възпалителните свойства на вечерната иглика са основни при лечението на ревматоидния артрит. Използването на добавката по обичайния начин в продължение на период от 6 месеца спомага за подобряване на състоянието при артрит, като намалява болката и сковаността в ставите. Резултати от изследвания направени в САЩ, препоръчват прием на гамма линоленова киселина всеки ден в период от 6 месеца. В това проучване се доказва, че при пациентите, приемали масло от вечерна иглика, болката и възпалението в ставите намалява.
Масло от вечерна иглика и множествена склероза
Високи дози от тази добавка /до 8 грама всеки ден/ се използват при множествена склероза с многообещаващи резултати. Масло от вечерна иглика и диабет Използва се като допълнително средство в лечението на диабет. От една страна това масло помага да се поддържат стабилни нивата на инсулин, от друга страна намалява появата на усложнения вследствие от диабета, като нарушение на периферната нервната система, по-конкретно обичайното изтръпване или скованост на крайниците. Клинично изследване с мишки, показва способността да се справи с проблеми като диабетна ретинопатия или диабетна атеросклероза, две болести, често срещани при излишъка на захар в кръвта.
 
Състав (500 mg капсула): в 1 капсула / в 6 капсули
 
масло от семена на Вечерна Примроза (Evening Primrose Oil)М 490 мг / 2940 мг
 
гама линоленова киселина > 10% и растително масло 10 мг/ 60 мг
 
Други съставки: подсладител Глицерол
 
Начин на употреба: по 2-3 капсули два пъти дневно след хранене.
 
Опаковка: 60 меки капсули
Производител: HAYA Labs, САЩ.
Разгледайте и останалите ни хранителни добавки

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!