Орехово масло /студено пресовано/ 250мл.

Производител:
Код на продукта 913d270f158b Категория

O.M-Балчо

5.40 лв.

Ореховото масло се произвежда чрез студено пресовано на орехови ядки и последваща фина филтрация. То е богато на есенциални мастни киселини, които заемат важно място в обмяната на веществата и не могат да се синтезират в организма, а се внасят чрез храната. Съдържа голямо количество витамини А и Е и по този начин влияе, благоприятно върх зрението. Маслото от орехи съдържа есенциални мастни киселини /ЕМК/, които не могат да се синтезират в човешкия организъм, а се внасят на готово с храната и заемат важно място в обмяната на мазнините в организма. Тези киселини повишават хранителната стойност на приеманите продукти.
Богатото съдържание на ненаситените мастни киселини е едно от най-важните преимущества на ореховото масло, тъй като е доказано, че тези киселини възпрепятстват появата и развитието на атеросклерозата. Подпомага нормалните функции на организма, забавя процеса на стареене, предпазва от сърдечно-съдови заболявания.
Приемането на три супени лъжици от ореховото масло има подчертано противоглистно действие.
Натуралният му и чист вид позволяват използването му за козметични цели, като масажно масло, за приготвяне на различни маски за лице и коса и като добавка към кремове.
 
Ореховото масло има лек и приятен вкус. Подходящо е за салатни дресинги, овкусяване на риба и стекове и като заливка на всички видове паста.
 
Добавете непосредствено преди сервиране, за да запазите неговите ценни качества.
 
Съдържание: орехово масло без термична и химична обработка
Енергийност: 899 Ккал/100гр
 
Условия на съхранение: на тъмно и хладно място
 
Начин на употреба: за директна консумация
 
Опаковка: 250 мл.
Произход: България

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!