Слънчогледов лецитин на прах - 150 гр.

Производител:

sl.licitin

24.90 лв.

Слънчогледовият лецитин е изключително полезен за здравето на черния дроб и жлъчката, на мозъка, при диабет, висок холестерол, бременност и кърмене и др.

100% лецитин от слънчоглед!
 
– Богат на фосфолипиди и холин – Веган – Не съдържа лактоза и алергени – Без изкуствени консерванти и добавки – Не съдържа глутен!
 
Слънчогледовият лецитин принадлежи към групата на хранителните вещества известни като мазнини и фосфолипиди, които носят названието фосфадилхолин. Важно е да се знае, че дори неуморното сърце има високо съдържание на лецитин. Научни публикации в известни американски медии отразяват , че хора ,които го приемат няколко седмици, понижават нивото си на холестерол с 41%.
 
Лецитинът от растителен произход е по-добър от животинския и способства за по-ефективно разтваряне на холестерола, разлага го на малки частици и меко прониква в тъканите на тялото. При диета с ниско съдържание на лецитин частиците на холестерола увеличават обeма си и затлачват кръвоносните съдове като намаляват просвета им.
 
Слънчогледов лецитин за черен дроб и жлъчка
 
Лецитинът предоставя на организма естествен източник на холин (B4), който действа като изграждащ блок за ацетилхолина, вещество в мозъка, което играе важна роля за стимулиране на паметта. Холинът укрепва черния дроб, жлъчката и подобрява циркулацията на мазнини и холестерол. Качественият лецитин се отличава с по-високо ниво на фосфатидила.
 
Лецитинът играе защитна роля в черния дроб, чрез подпомагане разграждането на колагена съдейства за предотвратяването на фиброза и цироза, които алкохолът причинява. Вече цирозата е обратим процес чрез добавяне на лецитин в диетата и правилно хранене, болестта може да обърне своя ход.
 
Като пример съдържанието на фосфолипид при слънчогледовия е 98% , а при другите видове около 80% . Лецитинът формира част от жлъчката и повишава способността на жлъчните сокове да изведат холестерола чрез кръвния ток. Разграждайки мазнините,предотвратява образуването на жлъчни камъни.
 
Слънчогледов лецитин за здравето на мозъка
 
Слънчогледовият лецитин е изключително полезен при атеросклероза, разширени вени и основно хранително вещество за нервите, които съставляват 17% от нервната система. Той се явява основен компонент в образуването на миелина. Неговият недостиг води до нервно напрежение, раздразнение, умора, мозъчно изтощение, хиперактивност и дори до пълен нервен срив. В миелиновия слой на хората болни от МС (множествена склероза) количеството на лецитина е под нормата. Изразходването му се завишава,когато се изпитват негативни чувства и емоции като гняв, омраза, завист, страх, скръб. Приблизително 30 % от мозъка се състои от лецитин, когато се касае за изолиращи и защитни тъкани обкръжаващи мозъка, гръбначния стълб и хиляди метри нерви, лецитинът представлява 2/3 от техния състав.
 
Само 14 гр. лецитин от слънчоглед на ден е добър начин да подобриш паметта си, при това без странични реакции за разлика от другите предписани средства за лечение на мозъчна дисфункция.
 
При недостатъчност, в организма не могат да се преработят мастноразтворимите A, D, E, K. Той е важен като синергичен елемент в техния метаболизъм, както и на жизнено необходимите B комплекс. При добавяне на лецитин се подобрява усвояването им на 100%. Ако постоянно се занимавате с физически упражнения, увеличаването на мускулна маса изисква повече лецитин и може да се наблюдава лека сънливост (поради изтеглянето му в мускулите).
 
Д-р Дитрих от Тексас е публикувал ,че инсулиновата потребност при диабетиците се намалява, ако в диетата се добави лецитин. Както показват данните, при пациенти с разсеяна склероза се наблюдава съществено понижение нивото на това вещество в миелиновите обвивки в сравнение със здравите хора. Данните показват, че склерозата е разпространена в страни, където в хранителния рацион липсват ненаситени мазнини. Очевидно е, че псориазиса частично е свързан с неправилната обработка на мазнини и обичайно се съпровожда с повишен холестерол, затова от 3 до 5 супени лъжици добавени в храната, способстват за избавяне от тази болест. Ефективност се наблюдава и при други кожни заболявания като екземи, дерматит, обриви, пъпки.
 
Слънчогледов лецитин при бременност и кърмене
 
Лецитинът е необходима храна в рациона на бременните и кърмещи жени, тъй като участва във формирането и нормалното развитие на мозъка и нервната система на детето. Интересно е да се отбележи, че майчиното мляко съдържа лецитин и осигурява нормално развитие на нервната система на новороденото, за разлика от кравето мляко. При запушване на каналите на кърмачките се препоръчва употребата на слънчогледов лецитин като продукт, който не дава алергична реакция, за разлика от соевия. Една две чаени лъжички на ден намаляват вискозитета (гъстотата) на млякото и се увеличава процента на полиненаситените мастни киселини в организма.
 
Слънчогледов лецитин при тежко боледуване или натоварване
 
Добавянето му се препоръчва след продължително и тежко боледуване, при физическо натоварване, травми, усилени спортни тренировки. Намалява болките в ставите, подпомага тяхната подвижност, поради съдържанието си на линолова киселина.
 
Слънчогледов лецитин при менопауза, депресия или главоболие
 
Лецитинът е подходящ за жени в менопауза, предотвратява променливото настроение, депресията,главоболието и други симптоми,характерни за този период, регулира хормоналния фон. При хипофункци на щитовидната жлеза, употребата на соеви продукти не е желателна, тъй като допълнително я потискат- слънчогледовия е алтернатива за тях. Той се получава от екстакцията на слънчогледово масло. Отличава се от соевия по състава и съдържанието на ненаситени мастни киселини. За разлика от соевия не съдържа вещества наподобяващи естрогени, не предизвиква алергични реакции,не е генномодифициран В соята се съдържат около 15 протеина, които действат алергизиращо.
 
Най-добре да се използва лецитин прах, тъй като не се подлага на допълнителна обработка в капсули, избягва се оскъпяването на продукта и не се добавят допълнителни съставки в капсулите. Дозата е от 1 до 10 грама в зависимост от това дали е за профилактика или се цели биокорекция. Проведени са редица изследвания за ползите от лецитина. Кратките заключения са достаъчна причина за включването му в ежедневната диета на всички възрастови групи,както на бременни и кърмещи жени.
 
Състав:
 
100% чист лецитин от слънчоглед
 
Хранителни стойности на 10 гр. (1 ч.л.) слънчогледов лецитин:
 
– Калории – 842 kcal;
– Общо мазнини: 9.1 гр., от които
наситени: 1.1 гр.;
моно-ненаситени – 0.9 гр.;
поли-ненаситени – 3.0 гр.;
– Въглехидрати: < 1 гр.;
– Фосфор – 300 мг.
 
Начин на употреба:
 
по 1 гр. (1/2 ч.л. ) 1-2 пъти дневно. Слънчогледовият лецитин на прах може да бъде добавят и към различни ястия и напитки.
 
Съхранение:
 
Съхранявайте на сухо и хладно място в оригиналната опаковка.
 
Опаковика: 150 гр.
 
Произход: Словакия 

 

ВАЖНО!!!

Доставката до  Офис на Еконт до 1кг е  около 3,70лв. , до  2кг е около 4, до 5 кг около  6лв !

В адрес да доставка или като коментар посочете Офиса на Еконт до който желаете да получите пратката си. Още за доставката ТУК

Ако случайно срещнете проблем със сайта и поръчката, не се притеснявайте да ни потърсите ТУК или на телефон 0887520072!

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!