Соево брашно-натурално500гр.

Производител:
Код на продукта 43c387933534 Категории ,

СБ-тит

1.75 лв.

Брашното от соеви зърна е подходящо за печене или готвене, за приготвяне на протеинови шейкове и като заместител на яйца. Богато е на растителни белтъчини и спокойно може да замести месото във вегетариански режим или по време на пости. Безглутеново.
Соята е богата на лесноусвоими растителни мазнини и сравнителнобедна на въглехидрати, а високата й хранителна стойност я прави задължителна част от менюто на бременните жени и хората, подложени на непрекъснат стрес. Особено полезна е за жени, навлезли вече в критическа възраст, тъй като изофлавоните имат антиоксидантно действие и се явяват мощен фактор в профилактиката на раковите заболявания. От друга страна предпазват от депресивни състояния, така характерни за климактериума.
Фитоестрогените, съдържащи се в соята, имат още една важна здравословна функция – да увеличават плътността на костите, като по този начин намаляват риска от остеопороза. Богатото съдържание на целулоза стимулира храносмилането, а малкото калории плюс чувство за бързо засищане, я правят предпочитана съставка в диетите за отслабване.
Особено внимание трябва да й обърнат спортистите, защото те са подложени на силно физическо натоварване, нуждаят се от повече протеини и разнообразие от витамини, а тази бобова култура е изключително богата на протеини, лецитин, Омега-3 полиненаситени мастни киселини, изофлавони и фитоестрогени. Те са източник и на витамини В6, В9,В12 ,Н , минерали. ВитаминВ12 – стимулира производството на червени кръвни телца и участва пряко в белтъчния синтез.
Произход: Украйна

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!