Зелен чай, перлички, ГЪН ПАУДЕР 50гр.

Производител:
Код на продукта 1e05f7f6fb46 Категория

з.ч.п

4.60 лв.

ЗЕЛЕН ЧАЙ, ЛИСТ, ПЕРЛИЧКИ
 
Може да чуете всякакви препоръки, но ако не сте пили редовно зелен чай досега, започнете с 1-2 чаши дневно. Оптималното количество е 4 чаши на ден. Препоръчва се зелен чай да се пие до 15ч следобяд, за да не наруши нощният ви сън.
 
 
Начин на употреба: 1 пълна чаена лъжичка сухи листенца се запарват във специална кана за чай с капаче със 400 до 500 мл вода при температура около 80 градуса за 3 до 5 минути . Прецежда се, защото при запарване над 5 минути листата отделят дъбилни вещества, които правят зеления чай горчив и неприятен за пиене. Това важи в повече или по-малка степен за всички видове зелен и черен чай.
 
Описание: Според изследванията, които са направени, зеленият чай започва да се отглежда първоначално в Китай и Индия. С течение на годините това става питие, което е известно в цял свят. Сега чаят е най-широко използваната напитка в света, веднага след водата. Стотици хора във всички страни по света пият чай, а изследванията доказват, че от зеленият чай по-специално има много ползи за здравето на човек.
 
Основно видовете чай могат да се категоризират в три вида – черен, зелен и оолонг. Разликата между видовете чай е в начина на тяхната обработка. Зеленият чай се получава от неферментирали листа, като той съдържа най-висока концентрация на антиоксиданти, наречени още полифеноли. Поради тази причина зеленият чай се използва като лечебно средство и то при много болести. Основната способност на антиоксидантите е да се движат в тялото и да се свързват със свободните радикали, след което да се изхвърлят по този начин от тялото, което е и основната цел, тъй като тези свободни радикали причиняват промяна на клетките, а също така могат и да ги унищожат. Много учени смятат, че наличието на тези свободни радикали в тялото причиняват както стареенето на човек, така и редица заболявания. В нашите организми съществуват такива свободни радикали, като токсините, които навлизат в телата ни от външната среда повишават тяхната негативна ефективност.
 
Действие: Има благоприятно влияние върху метаболизма. Пречиства организма и засилва перисталтиката. Стимулира произвеждането на хормона норадреналин, който помага за бързото изгаряне на калории. Зеленият чай е един от най-благоприятните видове чай за отслабване, защото не влияе значително на кръвното налягане и няма изкуствено действие. Действието му е меко и ако нямате проблеми, няма да усетите значително влияние върху метаболизма си. Особено добре се отразява на бъбреците и пикочния мехур. Съдържа голямо количество витамин С и е силен антиоксидант. Неутрализира свободните радикали, които са основните виновници за стареенето на организма. Затова много хора смятат, че зеленият чай удължава живота. Консумирането на разумно количество зелен чай, поддържа тонуса, поради съдържащия се в него кофеин. Помага при преумора и продължителна работа, изостря ума. Изследователи на свойствата на зеления чай твърдят, че той помага срещу образуване на ракови клетки в организма. Съдържащият се в него цинк го прави много благотворен за бременни жени.
Поддържа нормалната дейност на сърцето и е полезен за хора с високо кръвно налягане. Има много добро пречистващо действие. Прочиства кръвта и кръвоносните съдове. Препоръчва се за пушачи, защото помага да се изхвърлят по-бързо вредните вещества, натрупани след продължително тютюнопушене.
 
Производител: БИЛКИ ЕООД

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!