Зелен чай Сенча, Био 50гр.

Производител:
Код на продукта 6a06a65a3c1d Категория

з.ч.с

5.30 лв.

ЗЕЛЕН ЧАЙ СЕНЧА, ОРГАНИК, БИО
 
Camellia sinensis
 
Зеленият чай е една от най-ценените и широко използвани напитки в света. Освен, че е вкусна напитка, която няма калории, чаят има уникален набор от естествени вещества, които предоставят различни терапевтични ползи. Според повечето изследвания, върху зеления чай, той има антивирусни, антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.
 
Благоприятен за здравето на устната кухина
 
Природният флуорид намерен в чая се свърза с полифенолите и катехините и заедно убиват бактериите, които причиняват кариес, лош дъх и заболяване на венците-причина номер едно за загуба на зъби.
 
Благоприятен за здравето на костите
 
Редовната консумация на чай, особено повече от 10 години, се свързва с намаляване на риска от остеопороза и фрактури. Смята се, че чаят помага намалява загубата на костна тъкан, чрез антиоксидантно и противовъзпалително действие.
 
Помага за загуба на теглото
 
Катехините открити в зеления чай, специално създават термогенеза-производството на топлинна енергия в тялото, което е свързано с изгаряне на калории. Тези съединения могат да инхибират някои химикали в мозъка за удължаване на термогенезата.
 
Благоприятен за сърдечното здраве
 
Консумация на зелен чай също е свързано с по-нисък риск от сърдечни заболявания и инсулт.
 
Начин на приготвяне: Една чаена лъжичка от стритите и изушени листенца, се залива с 250 мл гореща вода (80-90° С), престоява 3-5 мин, след което се прецежда и е готов за употреба.
 
50гр.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!